Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2019 16:55
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Marpo chce zápasit s Karlosem „Terminátorem“ Vémolou. Dočkáme se další obří show?

SPORT ČESKÝ RAP MARPO
Uložit Uložené

Dočkáme se zápasu Marpo vs. Karlos Vémola? Podle Viktora Pešty to není příliš pravděpodobné.

Slavný raper, bubeník a fighter v jedné osobě Marpo by se chtěl postavil do zápasu s domácí MMA hvězdou Karlosem Vémolou. Řekl to na dnešní otvíračce nového brand housu Under Armor v pražském Palladiu. 

Ať se mi ozve

„Všichni si myslí, že dostanu přes hubu, což mi vůbec nevadí,“ řekl umělec s tím, že by byl rád, kdyby se mu bývalý zápasník UFC ozval. „Pro mě je to prostě výzva a já ty výzvy mám rád,“ uzavřel Marpo.

Mnozí si jistě vzpomenou, že to byl právě Karlos Vémola, kdo Marpa vyzval jako první. Stalo se tak v závěru minulého roku na akci Marpo vs. Rytmus, kdy český „Terminátor“ zmínil, že by byl ochotný nastoupit do boje i klidně jen v postoji. Tehdy raper jeho slova příliš nekomentoval, jak to ale vypadá, nakonec by se vzájemnému střetu nebránil. 

 

Má to háček

Zdá se však, že si Marpo na vzájemný zápas nevybral zrovna nejlepší chvíli. Karlos Vémola má totiž krátce po operaci ramene a bude mu trvat minimálně několik měsíců, než bude moct opět plně trénovat.

Navíc jak samotný Vémola v posledních týdnech avizoval, jeho hlavním cílem je nyní vybojovat si případnou odvetu s Attilou Véghem a není příliš pravděpodobné, že by si ji zasloužil právě po zápasu s Marpem.

Přestože se totiž bezesporu jedná o vysoce kvalitního bojovníka, před odvetou by „Terminátor“ musel porazit spíše nějakého předního a zkušeného MMA bojovníka – v tomto kontextu se spekuluje například o bývalém zápasníkovi UFC Viktoru Peštovi, který stejně jako Vémola prohrál na akci Oktagon 15.

Doporučeno
10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 10 nejlepších zápasů Karlose „Terminátora“ Vémoly 7. listopadu 2019 21:38

Co na to Viktor Pešta?

A právě Viktor Pešta byl na dnešní otvíračce přítomen taktéž, a tak jsme se jej zeptali, co si o zápase Marpo vs. Vémola myslí. Jeho odpověď zněla, že takový zápas nedává smysl, jelikož Vémola je zápasníkem Oktagonu, který by na podobnou myšlenku s největší pravděpodobností nepřistoupil – jednalo by se totiž jistě o skvělou show, ale její sportovní přínos by nebyl příliš velký.

V potenciálním čistě boxerském nebo thaiboxerském zápase by byl totiž vysoce znevýhodněn Vémola, zatímco v zápase podle pravidel MMA by byl v ohromné nevýhodě zase Marpo.

Naopak větší smysl podle Pešty dává právě jeho zápas s Vémolou. Viktor na posledním turnaji sice utrpěl zlomeninu čelisti, která se stále hojí, už nyní ale může zápasník kousat a vypadá to, že do dalšího zápasu by mohl nastoupit přibližně v květnu (máj) příštího roku.

Nyní nám zbývá zřejmě jen čekat, jak na celou záležitost zareaguje samotný Vémola a případně také majitelé organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný a Palo Neruda. A co si myslíš ty? Uskuteční se zápas Marpo vs. Vémola? Dej nám vědět níže v komentářích.

Anketa:
Chtěl bys vidět zápas Marpo vs. Vémola?
Ano
Ne
Nevím
Ano
54 %
762 Hlasů
Ne
41 %
576 Hlasů
Nevím
6 %
84 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse