Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2019 18:03
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Dracula bude požírat čisté duše a krásné ženy v hororovém seriálu od tvůrců Sherlocka. Trailer ohlašuje premiéru na Netflixu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

BBC právě uvolnilo první teaser a trailer pro očekávanou minisérii o Draculovi od tvůrců seriálového Sherlocka Holmese.

Tvůrci Sherlocka (Steven Moffat a Mark Gatiss) si od oblíbeného detektiva dali pauzu (někdy se k němu možná vrátí), ale dlouho neoddychovali. Okamžitě se totiž pustili do zpracování příběhu o Draculovi v dosud neviděném formátu a stylu.

První teaser trailer toho mnoho neprozrazuje, ale myslíme, že vzhledem k tomu, kdo tento seriál pro BBC tvoří, není důvod netěšit se. Následný trailer už ukazuje více krvavých scén. Premiéry se na Netflixu dočkáme 4. ledna, 4 dny poté, co Dracula odpremiéruje na BBC One.

V třídílné minisérii, která má svou délkou spíše připomínat tři filmy, uvidíme herce jako Claes Bang (Drákula), Dolly Wells, Morfydd Clark, John Heffernan, Lujza Richter, Joanna Scanlan, Sacha Dhawan (The Boy with the Top Knot), Nathan Stewart-Jarrett (Misfits), Catherine Schell (On Her Majesty Secret Service), Youssef Kerkour (Jack Ryan) a Clive Russell (Game of Thrones).

Seriál měl natáčet i na Slovensku, konkrétně v Banské Štiavnici. O zahraniční produkci informovalo i Slovenské banské muzeum. To by mělo filmařům poskytnout prostory Starého zámku.

Štáb se však přesune i na jiné lokality. „Kromě těchto prostorů, které jsou ve správě Slovenského banského muzea, se v seriálu objeví i pohledy do ulic historického centra Banské Štiavnice. Z dalších lokalit na Slovensku se bude natáčet na Oravském hradě a v Zuberci,“ přiblížil Daniel Harvan z banského muzea.
 

První část zrežíroval Jonny Campbell (Westworld), druhou Damon Thomas (Killing Eve) a tu závěrečnou Paul McGuigan (Sherlock). Každá z epizod bude mít 90 minut.

Domů
Sdílet
Diskuse