Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. prosince 2019 10:20
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čech převážel 1 500 kilo kokainu na plachetnici. Chytili ho u Kanárských ostrovů

NEWS
Uložit Uložené

Český občan v doprovodu dvou Španělů převážel obří množství drogy, dopadla je policie.

Během víkendové akce zaměřené proti pašerákům drog byl o víkendu u Kanárských ostrovů zadržen Čech a dva Španělé. Trojice na plachetnici převážela 1 500 kilogramů kokainu rozdělených do 50 balíků. O případu informoval tamní deník La Provincia.

Po dopadení zmíněné trojice byla droga vynesena ven v přístavu Arguineguín a pachatelé byli zadrženi.

Oblast, ve které byla trojice dopadena, si vyšetřovatelé nevybrali náhodou. Jedná se totiž o často využívanou námořní trasu, po které pašeráci drog omamné látky převážejí z Afriky nebo Jižní Ameriky do Evropy.

Doporučeno
Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe Policie v Česku loni zabavila drogy za 250 milionů korun. Kokainu se u nás daří čím dál lépe 7. srpna 2019 12:58

Podobný „úlovek“ se policii ve spolupráci s armádou podařil i letos v květnu, kdy zadržela rybářskou loď, na níž se rovněž nacházelo 1 500 kilogramů kokainu. Ty byly zabalené ve 30 balících. Další pašerácká plachetnice pak byla zadržena v září, na které objevili kokain za 25 milionů eur (zhruba 640 milionů korun).

Domů
Sdílet
Diskuse