Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2020 10:12
Čas čtení 0:30
Vojtěch Vanda

V Česku začne platit zákaz domobrany

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Novelu zákona, která se týká i zákazu domobran, podpořila vláda.

Od příštího roku by měl platit zákaz domobran. Vláda podpořila na pondělním zasedání poslaneckou novelu zákona o nakládání se zbraněmi, v jejímž rámci je zahrnut také zákaz vzniku paramilitárních skupin. Informaci přinesly Novinky.cz.

Doporučeno
Na hlavu Donalda Trumpa má být vypsána odměna 80 milionů dolarů. Írán ale nic takového nepotvrdil Na hlavu Donalda Trumpa má být vypsána odměna 80 milionů dolarů. Írán ale nic takového nepotvrdil 6. ledna 2020 14:20

Novelu, kterou mělo původně připravit ministerstvo vnitra, nakonec předložili, kvůli rychlejšímu projednání, zástupci všech stran poslanecké sněmovny. Dokonce ji i podepsali zástupci ze všech sfér. Předloha toho návrhu bude v dalším kroku projednávána ve Sněmovně.

Za cíl si tato novela klade zamezení vzniku dalších vyzbrojených bezpečnostních složek mimo policii a armádu, které by si skrze nabytou moc a sílu mohly v budoucnu například chtít prosazovat své ideologické nebo jiné požadavky. 

Pro Novinky se na jednání vlády vyjádřil i ministr obrany Lubomír Metnar, pro nějž je prý důležité, aby vznik podobných skupin byl pod státní kontrolou. 

Domů
Sdílet
Diskuse