Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2020 16:20
Čas čtení 0:55
Vojtěch Vanda

Neznámý vandal zničil graffiti podobiznu Karla Gotta v Českých Budějovicích

NEWS KAREL GOTT
Uložit Uložené

Obyvatele Českých Budějovic poničení podobizny zrovna nepotěšilo.

Pomsta. Ta prý podle českobudějovického umělce a autora podobizny nedávno zesnulého Karla Gotta v Českých Budějovicích s pseudonymem Jack Reyes může za to, že jeho dílo, dokončené před dvěma měsíci, bylo zničeno. Postih za zničení však neznámému sprejerovi nehrozí. S informací přišly Novinky.cz

Doporučeno
Nepovedené graffiti Karla Gotta v Plzni zmizelo. Nahradila jej dálnice s nápisem Nepovedené graffiti Karla Gotta v Plzni zmizelo. Nahradila jej dálnice s nápisem 30. října 2019 19:25

Na začátku listopadu dokončil graffiti umělec s pseudonymem Jack Rayes podobiznu Karla Gotta na zdi u cyklostezky spojující Pražské a Vltavské sídliště v Českých Budějovicích. „Portrét jsem maloval dva dny podle šablon, které jsem si vytvořil. Chtěl jsem, aby i lidé v Českých Budějovicích měli na zpěváka vzpomínku. Když jsem to domaloval, kolemjdoucí se u malby zastavovali a fotili se u ní,“  uvedl Novinkám umělec.

Na začátku ledna ale neznámá osoba jeho dílo přesprejovala. Přes mistrův obličej udělala černým sprejem kříž a přestříkala i jeho jméno. Tato akce nejvíce naštvala kolemjdoucí, kteří k podobizně chodí zapalovat svíčky. „Ruce bych mu zpřerážela a napařila bych mu pěknou pokutu,“ vysvětlila Novinkám jedna z nich, Jaroslava Vítovcová, jak by s dotyčným naložila.

Doporučeno
Karel Gott zemřel. Bylo mu 80 let Karel Gott zemřel. Bylo mu 80 let 2. října 2019 10:21

Samotný autor podobizny nejspíše tuší, kdo by se na obličeji mohl vyřádit. Myslí si, že to bude nejspíš práce jednoho z jeho bývalých kolegů. Prý se spolu rozešli ve zlém, a tímto způsobem se mu chce pomstít. Naštěstí si však Reyes ponechal šablony, kterými obličej namaloval, a malbu spraví„Plánuji to tento víkend a snad mi bude přát počasí. Šablony mám schované a počítám, že za dvě hodiny bych to mohl mít hotové,“ svěřil se v článku Novinek.

Domů
Sdílet
Diskuse