Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2020 11:33
Čas čtení 0:54
Antonín Havlík

„Ukážu ti mé přirození.“ Do kin se blíží český film o predátorech, kteří píší dětem na internetu

FILMY A SERIÁLY FILM V SÍTI VÍT KLUSÁK
Uložit Uložené

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 sexuálních predátorů. Dokument o unikátním experimentu se blíží do kin.

Celovečerní dokument Víta Klusáka a Báry Chalupové V síti jde do kin. Premiéry se čeští diváci dočkají už 27. února. Film na crowdfundingovém serveru Hithit získal přes tři miliony korun a do hloubky zkoumá problém internetové pedofilie a zneužívání dětí na internetu. Tři plnoleté herečky s vizáží dvanáctiletých dívek si v něm pod falešnou identitou budou psát se skutečnými muži. 

 „Zjišťovali jsme, jak vypadají profily dnešních 11–13letých dětí. Napodobovali jsme naprosto všechno: od specifického používání emotikonů, přes sdílení videoklipů loni oblíbených chlapeckých kapel až po pravopisné chyby a překlepy,“ přiblížili autoři projektu

Celkem si psaly s 2458 muži. Film vznikl za pouhých deset natáčecích dní v ateliéru, který měl připomínat dětský pokoj, aby všechno působilo co nejdůvěryhodněji. A nejen to.

Doporučeno
„Nevadí, že je ti 12 let. Ukážeš se mi?“ České herečky budou v novém dokumentu odhalovat pedofily na internetu „Nevadí, že je ti 12 let. Ukážeš se mi?“ České herečky budou v novém dokumentu odhalovat pedofily na internetu 2. května 2019 12:07

Zatímco dívky tam hledaly – podobně jako jiné holčičky jinde v České republice – virtuálního kamaráda, muži tam sháněli někoho, před kým mohou ukazovat penis, masturbovat, koho budou moci zneužít přes obrazovku svého počítače. Ale co víc, s dívkami se budou chtít i sejít osobně. 

Film slouží jako osvětová kampaň pro děti i pro dospělé a přibližuje svět, který se může dít za dveřmi každého pokojíčku, kde se nachází počítač nebo telefon připojený k internetu. Jak upozorňují výzkumy, 60 procent rodičů nemá ponětí o tom, jaké stránky na internetu jejich děti prohlížejí. Je proto potřeba s ratolestmi o tématice komunikovat. I to může dokument pomoci prolomit.

Zájem o dokument je nemalý, což dokazuje i fakt, že v některých kinech je film V síti už vyprodaný

Domů
Sdílet
Diskuse