Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 14:32
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

Muž prodával kriticky ohrožené druhy motýlů. Zřejmě si tak přišel na miliony korun

NEWS BRNO
Uložit Uložené

Muž měl připraveny k prodeji tisíce kusů hmyzu.

Kriminální policie z Brna se zabývala zajímavým případem, jenž se týkal způsobu obživy jednoho z internetových prodejců. Obchodník, který předstíral, že je ze Spojených států, se už od září 2018 snažil prodávat chráněná zvířata. Teprve až nyní se jej ale podařilo identifikovat. Svým „podnikáním“ si prodejce, kterého se nakonec povedlo vypátrat v České republice, mohl přijít až na miliony korun.

Doporučeno
Konec pití piva do rána na Jakubáku je blízko, primátorka Brna zde chce snížit hluk a zavést pořádek Konec pití piva do rána na Jakubáku je blízko, primátorka Brna zde chce snížit hluk a zavést pořádek 23. ledna 2020 14:00

Dostat se na kloub tomuto záhadnému prodejci se ale policii nedařilo. Přitom na internetu nabízel živočišné druhy, které získaly označení kriticky ohroženého druhu. Záhadný obchodník měl na skladě i motýly jasoně červenooké nebo jasoně dymnivkové, z nichž první druh je zapsán v Mezinárodní úmluvě CITES jako druh přímo ohrožený vyhynutím nebo vyhubením.

Domů
Sdílet
Diskuse