Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 10:06
Čas čtení 0:49
Daniel Mikolášik

Japonský miliardář hledal společnici na let kolem Měsíce. Zrušil to, když se mu ozvalo téměř 30 tisíc žen

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podmínky byly jasné. Zájemkyně musely byt svobodné, starší 20 let, být pozitivně naladěné, přát si světový mír a chtít si život užívat naplno.

Jen před pár týdny médii kolovala informace o tom, že japonský miliardář Jusaku Maezawa rozdává v přepočtu téměř 200 milionů korun mezi své followery na Twitteru. V roce 2019 měl totiž vysoké tržby, a proto se rozhodl podělit s fanoušky. Později prostřednictvím stejné sociální sítě hledal společnici na let kolem Měsíce. Nakonec to ale musel zrušit.

Doporučeno
Japonec rozdává 200 milionů korun mezi své followery na Twitteru Japonec rozdává 200 milionů korun mezi své followery na Twitteru 8. ledna 2020 13:15

Jak informují The New York Times, Jusaku zveřejnil „inzerát“, že hledá ženu, se kterou se vydá na Měsíc v raketě Starship společnosti SpaceX. Z údajných osobních důvodů ale nakonec inzerát zrušil. Prý z toho měl smíšené pocity a má jít o jeho osobní rozhodnutí.

Zájem o cestu do vesmíru se 44letým miliardářem přitom projevily mnohé nadějné astronautky. Za pár dní se mu ozvalo téměř 30 tisíc žen. Každá z nich ale musela splňovat několik kritérií. Jednou z podmínek bylo, aby byla svobodná a bylo jí nad 20 let, byla pozitivně naladěná a aby si přála světový mír a chtěla si život užívat naplno.

Elon Musk už v roce 2018 oznámil, že Maezawa bude vůbec prvním civilistou, který poletí na Měsíc. Miliardář musel se svým rozhodnutím, že se chystá zrušit celý projekt, seznámit i čínskou televizi Abem TV, která se o tom chystala natočit reality show.

Domů
Sdílet
Diskuse