Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 16:03
Čas čtení 0:49
Daniel Mikolášik

Donalda Trumpa obviňuje ze znásilnění známá novinářka. Důkazem mají být šaty s jeho DNA

NEWS
Uložit Uložené

Oběť, kterou měl sexuálně zneužít ve zkušební kabince luxusního obchodu, prý není jeho typ.

Americký prezident Donald Trump čelí vážnému obvinění. Přední novinářka a publicistka E. Jean Carroll tvrdí, že ji měl v polovině 90. let tehdejší americký obchodní magnát napadnout a sexuálně zneužít. Důkazem jsou šaty, které měla tehdy na sobě a dosud je má odložené.

Doporučeno
Trump tvrdí, že právě on měl získat loňskou Nobelovu cenu za mír. Zpochybňuje skutečného vítěze Trump tvrdí, že právě on měl získat loňskou Nobelovu cenu za mír. Zpochybňuje skutečného vítěze 10. ledna 2020 21:20

Jak informují The New York Times, Caroll od prezidenta Spojených států požaduje vzorek DNA na srovnání s genetickým materiálem, který se nachází na jejích černých šatech. 76letá údajná oběť, která již několik let píše pro známý módní časopis Elle, společně s právničkou Robertou A. Kaplan požadují, aby Trump zaslal svůj vzorek DNA nejpozději do 2. března.

Donald Trump je obvinený zo znásilnenia známej novinárky. Dôkazom majú byť šaty s jeho DNA
Zdroj: TASR/AP

Prezidentova právnička Lawrence S. Rosen, která ho v tomto případě zastupuje, neprodleně na žádost neodpověděla. Trump měl údajně publicistku znásilnit před více než 20 lety ve zkušební kabince luxusního obchodního domu Bergdorf Goodman, který se nachází na Páté avenue v New Yorku.

Celý akt se měl odehrát v převlékací kabince v rámci prodejny. Donald Trump ženu prý požádal o radu při nákupu spodního prádla a následně ji sexuálně zneužil.

Trump přitom už loni toto obvinění popřel, uvedl, že Caroll lže a dodal, že vůbec „není jeho typ“. Novinářka ho kvůli tomu zažalovala za ublížení na cti v souvislosti s popíráním tohoto činu. Prý jí prezident poškodil pověst a kariéru.

Domů
Sdílet
Diskuse