Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2020 16:24
Čas čtení 0:45
Vojtěch Vanda

Všech pět Čechů, kteří byli evakuováni z Číny, má negativní výsledky na nákazu koronavirem

NEWS ČESKO KORONAVIRUS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Dobrých zpráv není nikdy dost.

Dnes ráno jsme tě informovali o tom, že se pětice Čechů, která doteď pobývala v epicentru nového koronaviru, Wu-chanu, vrátila zpátky do vlasti. Všech pět lidí bylo z letiště převezeno do Nemocnice Na Bulovce, kde jim byly provedeny testy. Před několika okamžiky ohlásil výsledky ministr zdravotnictví Adam Vojtěch: „Všechny vzorky jsou negativní." Nikdo z nich tedy koronavirus nemá.

Doporučeno
Češi evakuovaní z Číny dorazili do Prahy. 36 lidí z jejich letadla mělo příznaky koronaviru Češi evakuovaní z Číny dorazili do Prahy. 36 lidí z jejich letadla mělo příznaky koronaviru 3. února 2020 1:23

„Celý den všichni netrpělivě čekáte na výsledky testů na koronavirus u pětice Čechů, kteří včera přiletěli z Číny. Mám dobrou zprávu. Všechny výsledky jsou negativní," oznámil na twitterovém účtu ministr. Testy ale jejich hospitalizace nekončí. „Přesto pro jistotu nadále zůstanou v karanténě. Z Bulovky mám informace, že nemají příznaky a daří se jim dobře,“ vysvětlil.

Spolu s nimi přiletěli do České republiky také dva Slováci, kteří byli sanitkou převezeni do Fakultní nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banské Bystrici. Tam je čeká stejný proces jako Čechy.

Domů
Sdílet
Diskuse