Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2020 13:03
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Pražský hrad se proti koronaviru vyzbrojil maskami, které používá i americká armáda. Koupil 695 kusů za 1,2 milionu

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Koronavirus nemá proti výbavě Pražského hradu šanci.

Pražský hrad nenechává nic náhodě, a proti koronaviru se více než dostatečně vyzbrojuje. Aktuálně.cz informuje o nové zakázce na 695 masek, které by měly chránit jeho osazenstvo nejen proti nejnovější hrozbě, o které se všude mluví, ale také proti dalším biologickým hrozbám. Cena tohoto vybavení dosahuje 1,2 milionu korun.

Doporučeno
V Česku je nakaženo už 18 lidí, uvedl Babiš. Po návratu z Itálie musí všichni povinně do karantény pod pokutou 3 miliony V Česku je nakaženo už 18 lidí, uvedl Babiš. Po návratu z Itálie musí všichni povinně do karantény pod pokutou 3 miliony 6. března 2020 10:12

„Masky byly pořízeny jednak kvůli ochraně před koronavirem a jednak pro pracovníky, kteří dohlížejí na odstraňování azbestu ve Španělském sále. Co se koranoviru týče, na Pražském hradě pracuje přes 400 zaměstnanců, z nich téměř polovina je v každodenním styku s turisty z celého světa," okomentoval pro Aktuálně.cz velkou zakázku mluvčí Správy Pražského hradu David Šebek.

Domů
Sdílet
Diskuse