Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2020 8:26
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

V Česku bylo na koronavirus testováno už 787 lidí, Covid-19 má u nás 26 pacientů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Během soboty se počet nakažených vyšplhal na 26.

V  České republice bylo na onemocnění Covid-19 dosud testováno celkově 787 lidí. Nový druh koronaviru byl potvrzen u 26 lidí – 5 z nich ohlásila včera večer nemocnice Na Bulovce. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém twitterovém profilu.

„Jeden z nově potvrzených je muž, který pobýval v Bostonu. Dva nakažení byli v posledních dvou týdnech v rámci jedné skupiny na lyžích v Itálii,“ oznámil šéf rezortu. 

Právě Itálie je z evropských zemí koronavirem nejvíce zasažena a pro ty, kteří se odsud vrací zpět do Česka, platí povinná karantéta, za jejíž porušení hrozí pokuta 3 miliony korun.

Kvůli rozšíření nákazy se sever Itálie v současné době nachází v izolaci, ministr však Čechy, kteří se na místě nacházejí, ujišťuje, že se zpátky do své domoviny mohou vrátit.

Doporučeno
Podcast: Kdo z nás je nejvíce ohrožen koronavirem? Podcast: Kdo z nás je nejvíce ohrožen koronavirem? 4. března 2020 18:22
Domů
Sdílet
Diskuse