Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2020 11:49
Čas čtení 0:40
Antonín Havlík

Od půlnoci začne platit celostátní zákaz vycházení bez ochrany obličeje

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zákaz chození bez roušky, nařizuje vláda.

Zákaz vycházení ven bez roušky. Toto opatření začne platit od čtvrteční (19. března) půlnoci na území České republiky. Schválila to dnes vláda. S informací jako první přišel Deník N, kterému to potvrdil ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Vláda toto opatření potvrdila na tiskové konferenci.

Zákaz vycházení bez roušek by měl v momentálním znění platit podle České televize do 24. března. Vzhledem k vývoji situace však není jasné, jestli vláda nakonec nepřistoupí k dalším opatřením, protože se v tento den bude také rozhodovat o prodloužení karantény. 

Opatření se bude vztahovat na vstup, pobyt a pohyb osob bez ochranných prostředků ve veřejném prostoru. Obličej si občané budou muset zakrývat rouškou, respirátorem či šátkem a šálou a to tak, aby měli chráněny ústa a nos. 

Bez ochrany úst a nosu se už v mnoha městech Česka nesmí do prostředků městské hromadné dopravy, na úřady či pošty.

Doporučeno
Prázdné centrum Prahy jen pár hodin po vyhlášení zákazu volného pohybu. Ticho a poházené koloběžky Prázdné centrum Prahy jen pár hodin po vyhlášení zákazu volného pohybu. Ticho a poházené koloběžky 16. března 2020 12:36

Začne platit celostátní zákaz vycházení bez roušky. Vláda ho schválila na dnešní 18. hodinu, píše Deník N
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek
Domů
Sdílet
Diskuse