Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2020 19:00
Čas čtení 1:46
Vojtěch Vanda

Muž, který uspořádal Rytmusovi tour, prodal krajům respirátory za 27 milionů. Chybí jim ale evropský certifikát o bezpečnosti

NEWS IVAN BARTOŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

David Snášel, podnikatel a mimo jiné i zakladatel Mafia Records, prodal českým krajům ochranné pomůcky proti koronaviru. Ty však neměly potřebné evropské certifikáty, bez kterých je prodávat nelze.

David Snášel s firmou Black Consulting přispěchal českým nemocnicím na pomoc se svými čínskými kontakty, když během koronavirové krize prodal tolik nedostatkové respirátory krajům. Ochranné pomůcky, celkem za 27 milionů, však distribuoval bez potřebných evropských certifikátů. Jejich bezpečnost je tak diskutabilní. O případu informovaly Seznam Zprávy.

Doporučeno
Muž, který vyřešil vlastní vraždu. Bývalý ruský agent Alexandr Litviněnko byl odpůrcem  Putina, který jej nejspíš nechal zabít Muž, který vyřešil vlastní vraždu. Bývalý ruský agent Alexandr Litviněnko byl odpůrcem Putina, který jej nejspíš nechal zabít 7. května 2020 11:30

Snášel je známým českým podnikatelem hlavně díky firmě LED Multimedia, nabízející reklamu na venkovních LED obrazovkách. Mladý třicetiletý podnikatel, o kterém se psalo jako o nadějném byznysmenovi, získal pozornost i premiéra Andreje Babiše, který dokonce v roce 2013 do jeho firmy na chvíli vstoupil. 

Domů
Sdílet
Diskuse