Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2020 18:27
Čas čtení 1:42
Vojtěch Vanda

Poslanci znovu projednávají povolení eutanazie v České republice. Mělo by zahrnovat i paliativní péči

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Poslední návrh neprošel sněmovnou v roce 2016.

Poslanecká sněmovna bude znovu projednávat nový návrh uzákonění eutanazie v České republice. Návrh podali poslanec Lukáš Bartoň za Pirátskou stranu a poslankyně Věra Procházková za hnutí ANO. Novela má těžce nemocnému pacientovi umožnit, za velmi přísných podmínek, asistovaně zemřít podle jeho přání. Zákon navíc zavádí paliativní péči pro všechny.

Doporučeno
Leo Express vrací úder RegioJetu. Do Chorvatska vypravuje autobusy přes jižní Čechy, k Jadranu jede i FlixBus Leo Express vrací úder RegioJetu. Do Chorvatska vypravuje autobusy přes jižní Čechy, k Jadranu jede i FlixBus 1. července 2020 15:55

„Je zcela nepřípustné, aby společnost na kohokoliv tlačila, aby opustil tento svět. Na druhou stranu neustále zavíráme oči před určitou skupinou nevyléčitelně nemocných pacientů, kteří touží své trápení ukončit, zemřít klidně a důstojně. Dnes tito lidé nemají legální možnost, jak toho dosáhnout, odpíráme jim tak možnost odchodu ze světa dle jejich přání,“ píše v tiskové zprávě Bartoň. 

Domů
Sdílet
Diskuse