Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 15:00
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Muž si půjčil na ukradené doklady a vybral bonus za Covid-19. Jejich majitel to zjistil, když mu bonus nepřišel

ZAJÍMAVOSTI ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ani během nouze se muž nebál podnikateli ukrást kompenzační bonus, který mnohé podnikatel uchránil před bankrotem.

Ukrást „devatenáctku“, založit si účet v bance a půjčit si 100 tisíc korun. Takový měl plán muž, který se vydal v polovině dubna na misi získat finanční hotovost na odcizené doklady. Pražská policie se mu však dostala na stopu díky záběrům z bezpečnostní kamery v bance, a nyní prosí veřejnost, aby pomohla zloděje identifikovat.

Doporučeno
Trans Metelka, Žluťáček nebo Jindra Hojerová. Reflex se snaží znovu šokovat kontroverzní obálkou Trans Metelka, Žluťáček nebo Jindra Hojerová. Reflex se snaží znovu šokovat kontroverzní obálkou 16. července 2020 11:06

Jistý podíl na lupičově řádění ale má i muž, kterému byly doklady zcizeny. Nejprve si totiž nezamkl vozidlo, z něhož mu byly ukradeny, a následně zmizení ani nenahlásil na policii. Místo toho si hned zařídil nové, na něž si chtěl požádat o kompenzační bonus kvůli pandemii koronaviru. 

„Protože se mu zdálo, že vyplacení bonusu nějak vázne, kontaktoval finanční správu. Tam s překvapením zjistil, že mu už kompenzace ve výši 19 a půl tisíce korun měla být vyplacena. O pár dní později mu domů přišla od telefonní společnosti výzva k zaplacení splátky za odebrání telefonu, který si však nekoupil,“ popisuje mužův údiv mluvčí policie Jan Daněk. To už měl zloděj u sebe doklady asi měsíc.

Vyšetřující následně zjistili, že si ještě založil účet v bance, kde žádal o úvěr ve výši 100 tisíc korun. Naštěstí jej u toho zachytila kamera, která snad pomůže lapku identifikovat.

Policie prosí veřejnost o součinnost„Podezřelého muže v bance zachytily kamery a nyní známe jeho podobu. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ dal na vědomí Daněk.

Doporučeno
Strojvedoucí u Českého Brodu na červenou zastavil, následně se ale rozjel až na 87 km/h. Důvod je neznámý Strojvedoucí u Českého Brodu na červenou zastavil, následně se ale rozjel až na 87 km/h. Důvod je neznámý 16. července 2020 12:14

Pro muže se už totiž chystají mříže a vězeňský mundúr. Pokud se prokáže vina podezřelého, u soudu se mu sečtou trestné činy podvodu, úvěrového podvodu a poškození cizích práv„Vzhledem ke spáchání činů v době nouzového stavu hrozí pachateli v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse