Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2020 12:14
Čas čtení 1:08
Vojtěch Vanda

Strojvedoucí u Českého Brodu na červenou zastavil, následně se ale rozjel až na 87 km/h. Důvod je neznámý

NEWS
Uložit Uložené

Srážce poštovního vozu a osobního vlaku v jedné ze série drážních nehod posledních týdnů předcházel nepochopitelný rozjezd strojvedoucího. Jel zbytečně rychle.

Během vyšetřování vlakové nehody poštovní vlakové soupravy a osobního vlaku CityElephant na trati u Českého Brodu se zjistilo, že strojvedoucí v kritickém úseku zastavil na červenou. Avšak místo toho, aby počkal nebo se rozjížděl opatrně, měla rychlost vlaku po deseti sekundách dosáhnout 87 km/h. Informuje o tom server zdopravy.cz.

Doporučeno
Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) 15. července 2020 14:28

Potvrdila se tedy rychlost, o které mluvil i ministr dopravy Karel Havlíček, když avizoval, že ke srážce muselo dojít při rychlosti mezi 60–70 km/h. Web zjistil ze tří na sobě nezávislých zdrojů, že během srážky jela souprava osobního vlaku 67 km/h

Domů
Sdílet
Diskuse