Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2020 12:23
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Moravskoslezský kraj znovu nasadí roušky. Zatím ve vnitřních prostorech a MHD

NEWS ČESKO KORONAVIRUS MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Protikoronavirová opatření se nebudou týkat pouze Karvinska, ale celého kraje.

Část České republiky se znovu zahalí do roušek. Moravskoslezský kraj musí po vyhlášení ministerstva zdravotnictví znova přijmout protipandemická opatření, která zavádí nošení roušek v městské hromadné dopravě a ve vnitřních prostorách. K tomu se pojí i další opatření, které prakticky kopírují květnovou situaci v Česku. Na Twitteru to okomentoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Doporučeno
Praha chce zdražit jízdné v MHD. Roční kupon na Lítačku by měl stát až 5 400 Kč Praha chce zdražit jízdné v MHD. Roční kupon na Lítačku by měl stát až 5 400 Kč 17. července 2020 11:32

„V souvislosti s epidemiologickou situací v Moravskoslezském kraji dnes místní hygienická stanice rozšíří aktuálně platná opatření v oblasti Karvinska na území celého kraje. V kraji se zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách i veřejné dopravě,“ stojí v jednom ze tří tweetů ministra zdravotnictví. V platnost přijde opatření ještě dnes. Omezení se však nevztahuje pouze na nošení ústenek.

Pokud bude chtít člověk navštívit v severovýchodním cípu republiky sociální zařízení nebo nemocnici, bude potřebovat respirátor FFP2. Tamní obyvatelé mohou také zapomenout na letní radovánky v restauračních zařízeních, jelikož tyto prostory budou znovu zavírat v 11 hodin večer a neotevřou dříve než v 8 hodin ráno. Zároveň se snižuje účast na hromadných akcích, a to na rovnou stovku.

Doporučeno
Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) Hvězda nové vlny, kterou ocenil i Eminem, nyní vydává posmrtné album. Díky němu legenda Juice WRLDa nikdy nezemře (Recenze) 15. července 2020 14:28

K tomu připadá nová povinnost pro lidi, kteří jezdí často přes hranice. Jedenkrát za 14 dní se budou muset prokázat negativním PCR testem, který dokáže, že nejsou nakaženi.

Domů
Sdílet
Diskuse