Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2020 17:58
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

Rakousko opět nasadí roušky. Ústenka se na obličeje Rakušanů vrátí v pátek

NEWS RAKOUSKO
Uložit Uložené

Důvodem je prudký nárůst nakažených.

Rakousko zpřísňuje koronavirová opatření. Od pátku 24. 7. by měli všichni lidé, nacházející se na území našeho jižního souseda, nosit v určených prostorech roušky. Zprávu oznámil na úterní tiskové konferenci vlády spolkový kancléř Sebastian Kurz. Zpřísní se také kontroly na hranicích. Informace přinesl web Kronen Zeitung.

Doporučeno
Konec hororu: Policie zadržela ozbrojence, který 10 hodin držel rukojmí v autobuse na Ukrajině Konec hororu: Policie zadržela ozbrojence, který 10 hodin držel rukojmí v autobuse na Ukrajině 21. července 2020 15:54

Pozor na cestování do Rakouska. Na některých veřejných místech bude nutné nosit od pátku roušku. Opatření bylo prý nutné zavést kvůli vysokému vzrůstu počtu nakažených. Rakouský kancléř Sebastian Kurz se ale nechal slyšet, že se tato opatření zavádí včas proto, aby se nemusela zavádět další. Chce zachovat co nejvíce svobody tím, že nasadí co nejméně omezení.

Ústenku tak bude muset mít nasazenou každý návštěvník supermarketu, na poště, v bance, ve veřejné dopravě a v taxíku, ve zdravotnických zařízeních a lékárnách, na atrakcích, výletních lodích, ve službách, kde není možné dodržet vzdálenost větší než jeden metr a na akcích v uzavřených místnostech.

Doporučeno
Liberecký kraj znovu zavede povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních Liberecký kraj znovu zavede povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních 21. července 2020 16:07

Zároveň se zpřísní kontroly na hranicích. Do rizikových oblastí budou vpuštěni pouze lidé, kteří budou mít negativní PCR test, jenž pochází z certifikovaných laboratoří. Podrobnější by mělo být také sledování karantény; tu doprovodí časté zdravotnické kontroly, které začnou na izolované dohlížet už v pátek.

Co to znamená pro Čechy? Zástupce velvyslankyně v Rakousku Jakub Novák České televizi sdělil, že zatím pravděpodobně nic. To však pouze v případě, pokud dotyčný, který chce k našemu sousedovi cestovat, nenavštívil v posledních 14 dnech epidemiologicky rizikovou zemi. Na hranicích se totiž může stát, že se jich pohraničníci budou na tuto skutečnost vyptávat.

Domů
Sdílet
Diskuse