Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2020 v 15:20
Čas čtení 0:51
Adam Smeták

Kvůli party v pražském nočním klubu se nakazilo 98 lidí. Pilo se jedním brčkem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nakažených z klubu a jejich okolí by mělo přibýt už jen v rámci jednotek. Trasování je téměř dokončeno.

Ve úterý vyšlo najevo, že se v pražském klubu Techtle Mechtle rozšířila nákaza koronavirem mezi celou řadou jejích návštěvníků. Nakazit se měli od jedné návštěvnice klubu. Problémem mělo být i to, že pili z jednoho brčka. V souvislosti s inkriminovaným večírkem už hygienici odhalili 98 případů nákazy, z toho u 68 šlo o přímé účastníky oslavy v klubu. Informují o tom Novinky.cz.

Jak uvedla šéfka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová, s rozsahem nákazy v klubu může souviset i to, že návštěvníci pili jedním brčkem. Očekává se, že přibude už jen několik dalších nakažených, neboť trasování je už z 90 % hotové

Doporučeno
Možná jsme na začátku 2. vlny koronaviru v Česku, je riziková doba. Zvážil bych cestu do Egypta a Turecka, řekl Prymula Možná jsme na začátku 2. vlny koronaviru v Česku, je riziková doba. Zvážil bych cestu do Egypta a Turecka, řekl Prymula 23. července 2020 v 14:51

Oslavy se zúčastnili také hráči rezervních fotbalových týmů Sparty, Dukly či Bohemky či hráči florbalového týmu. Za původce nákazy je považována dívka, který na party přišla v době, kdy nevykazovala žádné příznaky onemocnění. Také u nově nakažených je průběh nemoci lehký a u některých bez příznaků. 

Denní nárůst počtu nakažených.
Denní nárůst počtu nakažených. Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Návštěvníci klubu na sobě neměli roušky, přestože se nacházeli v uzavřeném prostoru a na akci bylo přes 100 osob. Nicméně, jelikož šlo o restauraci, neporušili zákon.

Možná právě i v souvislosti s tímto incidentem a dalším šířením nákazy v Česku uvažují premiér Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch o znovuzavedení povinného nošení roušek v uzavřených prostorách nad určitý počet přítomných osob. V platnost by nové opatření mohlo přijít už v pondělí. Rozhodne se o něm zítra.

Doporučeno
Povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách. Česko od pondělí zřejmě znovu zavede plošná opatření Povinné nošení roušek ve vnitřních prostorách. Česko od pondělí zřejmě znovu zavede plošná opatření 23. července 2020 v 13:04
Domů
Sdílet
Diskuse