Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2020 7:50
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

Emotivní reklama od Nike pobláznila celý svět. Cristiano Ronaldo či LeBron James v ní přinášejí silné poselství

SPORT
Uložit Uložené

Nemůžeš nás zastavit, vzkazují světoví sportovci pandemii koronaviru.

Značce Nike se opět podařilo rozvířit vlny internetu po celém světě, tentokrát s emotivní reklamou „You Can't Stop Us“ (Nemůžeš nás zastavit), která se v průběhu pár hodin stala hotovým virálem na sociálních sítích.
 
Dechberoucí video, které je rozděleno na dvě poloviny a v dynamických sekvencích do sebe zapadá jako puzzle, stihlo za necelé dva dny zaznamenat již více než 20 milionů zhlédnutí a každou hodinou přibývají v statisících.

Doporučeno
Nejlepší český MMA bijec Jiří Procházka: Měl jsem cíl ustřelit mu hlavu, říká o boji v UFC (Rozhovor) Nejlepší český MMA bijec Jiří Procházka: Měl jsem cíl ustřelit mu hlavu, říká o boji v UFC (Rozhovor) 30. července 2020 16:23


Jak informuje CNN, lidé na internetu chválí video za jeho poselství v době, kdy měl sport kvůli pandemii koronaviru stopku. V 90sekundovém spotu se nacházejí vrcholoví sportovci a světoznámá jména jako Cristiano Ronaldo, LeBron James, Serena Williams, Kylian Mbappé, Naomi Osaka či Megan Rapinoe.
 
V reklamě celkově vystupuje až 53 sportovců a při její tvorbě se vybíralo ze 4 000 sekvencí. Nakonec bylo vybráno 72, přičemž v záběru se nacházejí vždy dvě sekvence najednou.
 
Kromě toho, že ve videu sportovci vzkazují pandemii koronaviru, že je nemůže zastavit, reklamní spot také spojuje záběry černých, bílých, asijských a muslimských sportovců, čímž kromě sociální spravedlnosti a kolektivismu vzdává hold i rozmanitosti.

Domů
Sdílet
Diskuse