Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2020 19:17
Čas čtení 0:50
Matej Krajčovič

Cyklista je po hrozivém pádu při závodech Kolem Polska v kómatu. Nedokážu najít slova, kál se viník

SPORT
Uložit Uložené

Holanďan Fabio Jakobsen po pádu bojuje o život, hovoří se o poškození mozku.

Včerejší první etapu cyklistických závodů Kolem Polska poznamenal nešťastný pád Holanďana Fabia Jakobsena, píše BBC.

Doporučeno
Z ilegálního migranta a bezdomovce se stala hvězda MMA. Francis Ngannou šokoval svět obrovskou silou Z ilegálního migranta a bezdomovce se stala hvězda MMA. Francis Ngannou šokoval svět obrovskou silou 24. října 2023 11:00

Z opakovaných záběrů je jasné, že za kolizi může jeho krajan Dylan Groenewegen, který si v závěrečných metrech nedržel svou linii a 23letého Jakobsena vytlačil až na ochrannou bariéru.


Ten po kolizi zůstal v kómatu a s vážnými zraněními, v nemocnici také absolvoval operaci obličeje. „Naneštěstí, je to docela vážné zranění hlavy a mozku. Ztratil hodně krve. Je velmi silný, doufám, že přežije,“ řekla včera doktorka Barbara Jerschina.

 

„To, co se stalo, považuji za hrozné. Nemohu najít slova, která by popsala, jak mi je líto Fabia a ostatních zúčastněných. Na čem teď záleží nejvíce, je Fabiovo zdraví. Stále na něj myslím,“ řekl viník nehody, jezdec týmu Jumbo–Visma.

Mezinárodní cyklistická federace Groenewegena vyšetřuje, počínání v závěrečném spurtu totiž považuje za příliš nebezpečné. Generální manažer Jakobsenova týmu QuickStep dokonce mluvil o „zločinu“.

Bližší podrobnosti o Jakobsenově zdravotním stavu by mohly být známé v pátek. Tehdy se lékaři pokusí přerušit kóma. Ironií je, že Jakobsen podle tabulek včerejší etapu vyhrál. V pádu totiž fotobuňkou proletěl jako druhý, ale Groenewegen byl z celých závodů Kolem Polska diskvalifikován.

Domů
Sdílet
Diskuse