Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2020 v 14:44
Čas čtení 0:59
Daniel Kopejska

V Indii znásilnili a zavraždili třináctiletou dívku

NEWS INDIE
Uložit Uložené

Agresivní chování vůči ženám v Indii je setrvávající problém, který neovlivnilo ani zpřísnění trestů pro viníky.

Třináctiletá dívka v pátek večer opustila svůj dům ve vesnici Pakaria a vydala se k přilehlým polím na toaletu. Později byla nalezena mrtvá a znásilněná. Podle pitvy bylo příčinou smrti uškrcení. Informuje BBC.

Oběť měla poškrábaný obličej kolem očí, podobně jako v případě, který se stal o pár měsíců dříve, kdy pachatel záměrně poranil oči šestileté dívky, aby zabránil její šanci ho identifikovat. Toto však mluvčí policie vyvrátil. Škrábance byly prý od ostrých listů na poli. 

Znásilnění a vražda třináctileté dívky v Indii
Zdroj: TASR/AP


Dva podezřelí muži, sousedi z vesnice, byli zatčeni a byla vznesena obvinění. Členové rodiny, kteří se vydali hledat ztracenou dívku, vypověděli, že její tělo našli znetvořené s vypouklýma očima a vyříznutým jazykem, toto však policie nepotvrdila. Zároveň není jisté, jestli v tomto případě hrála roli nejnižší kasta, kterou je rodina součástí.

Indický opoziční politik Jitin Prasada uvedl: „Toto nehumánní jednání s dívkou zahanbilo lidstvo.“ V Indii se jedná o dlouhodobý problém. Zemí otřásl případ z roku 2012, kdy čtyři muži znásilnili dívku v autobuse přímo v hlavním městě. Následně byli popraveni. Lidé se stejně jako v roce 2012 vydali protestovat do ulic. Statisticky každá čtvrtá oběť znásilnění v Indii je dítě. 

Indická národní agentura uchovávající záznamy o zločinech (NRCB) uvedla, že denně se v Indii odehraje zhruba 91 případů znásilnění. To je přes 33 tisíc ročně. Experti však tvrdí, že toto číslo je mnohem vyšší z důvodů sociální bariéry obětí. 

V reakci na případy z poslední doby státy Indie mění tresty pro usvědčené pachatele. Například ve státě Ándhrapradéš lze pachatele oběsit do 21 dnů od okamžiku, kdy případ zaznamená policie.

Doporučeno
Australskou surfařku unesl muž v Indii a znásilňoval ji každý den 2 měsíce. Nyní o tom napsala knihu Australskou surfařku unesl muž v Indii a znásilňoval ji každý den 2 měsíce. Nyní o tom napsala knihu 5. července 2020 v 16:28
Domů
Sdílet
Diskuse