Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2020 8:23
Čas čtení 0:35
Ondřej Jarůšek

V Česku v pátek přibylo rekordních 506 nově nakažených. Covid-19 má u nás přes 5 000 lidí

NEWS
Uložit Uložené

Česko zaznamenalo nový rekord, ne ovšem moc příznivý.

V pátek v České republice přibylo 506 lidí, u kterých bylo potvrzeno onemocnění covid-19. Jedná se o vůbec největší denní přírůstek za celou dobu pandemie. Dosud bylo nejvíce nově nakažených zaznamenáno na konci března, tehdy jich bylo 377. Páteční hodnoty tedy dosavadní rekord dalece přesáhly.

Aktuálně je podle webových stránek ministerstva zdravotnictví v Česku 5 078 aktivních případů. Celkově se u nás nakazilo 21 551 lidí a 16 062 osob se podařilo vyléčit. V souvislosti s novým typem koronaviru u nás zemřelo 411 lidí a hospitalizováno je v tuto chvíli 108 osob, což je násobně méně, než tomu bylo při jarním maximu.

Doporučeno
Další změna s rouškami. Nebudou povinné v restauracích, obchodech ani na školách Další změna s rouškami. Nebudou povinné v restauracích, obchodech ani na školách 20. srpna 2020 16:26

Od září začíná v Česku platit povinné nošení roušek. Budeme je muset nosit ve veřejných budovách, zdravotnických a sociálních zařízeních, v hromadné dopravě a ve volebních místnostech. Povinné nebudou ve školách, v restauracích ani v obchodech. 

Původně se taky počítalo s povinností nosit roušky na akci jakékoli velikosti, nakonec se ale bude jednat pouze o akce s účastí nad 100 osob.

Domů
Sdílet
Diskuse