Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 14:25
Čas čtení 0:36
Matej Krajčovič

Fanoušci Paris Saint-Germain neunesli prohru proti Bayernu. Po finále Ligy mistrů začali rozbíjet obchody

SPORT
Uložit Uložené

Policie zatkla 148 lidí a udělila 404 pokut za chybějící roušky.

Fotbalisté Paris Saint-Germain včerejší prohrou ve finále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov pochopitelně zklamali své fanoušky, píše DW.com

Ti si ale svůj vztek vybíjeli i přímo v ulicích hlavního města Francie. Policie při výtržnostech zatkla 148 lidí. Přestože se finále hrálo v Lisabonu, příznivci PSG se sdružovali v okolí Champs-Élysées i samotného stadionu klubu.

Doporučeno
Bayern Mnichov vítězí v Lize Mistrů. Neymarovo PSG nevstřelilo ani gól Bayern Mnichov vítězí v Lize Mistrů. Neymarovo PSG nevstřelilo ani gól 23. srpna 2020 22:52

Někteří z nich napadli policii, která se musela bránit slzným plynem. Ranní Paříž viděla i rozbité obchody a zapálená auta.

Uděleno bylo také 404 pokut za nenošení ochranných roušek nebo respirátorů na obličeji, píše policie na Twitteru. Ministr vnitra Gérald Darmanin informoval, že bylo zraněno 16 policistů, rozbitých 12 obchodů a poničeno minimálně 15 vozidel.

„Výtržníci nemají nic s příznivci fotbalu, PSG a Paříží. Musí být odsouzeni,“ napsal místostarosta Nicolas Nordman. 

V Mnichově samozřejmě vládla opačná nálada. Zatímco kanonýr klubu Robert Lewandowski pózoval s trofejí vítězů Ligy mistrů ve své posteli, stovky příznivců se v ulicích radovali i aniž by policie musela řešit závažnější problémy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Robert Lewandowski (@_rl9),

Domů
Sdílet
Diskuse