Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2020 11:40
Čas čtení 0:52
Daniel Kopejska

Američtí policisté zastřelili dalšího černocha, prý porušil zákony jízdou na kole

NEWS
Uložit Uložené

Devětadvacetiletý Dijon Kizzee se při konfrontaci pokusil o útěk, na policistu zaútočil. Při útěku mu vypadla zbraň, následně byl muži zákona zastřelen.

Podle šerifa Brandona Deana se vše událo v noci v Los Angeles. Dva policisté během jízdy autem spatřili cyklistu, který porušoval dopravní zákony svou jízdou na kole. Zatím není známo, jak konkrétně porušoval dopravní pravidla. Když se ho policisté vydali zadržet, tak zahodil kolo a dal se na útěk. O incidentu informuje Time.

Doporučeno
Americký policista sedmkrát střelil neozbrojeného Afroameričana do zad, lidé se bouří Americký policista sedmkrát střelil neozbrojeného Afroameričana do zad, lidé se bouří 24. srpna 2020 12:35

Dijon Kizzee se rozhodl v určitou chvíli že utíkání je dost a jednoho z policistů praštil pěstí do obličeje. V následující moment mu vypadlo na zem několik věcí. Policisté zahlédli, že na zem spadl také černá poloautomatická pistole. To byl pro muže zákona pravděpodobně jasný signál, že mají střílet.

Není známo, zda se Dijon pokusil po zbrani skočit, nebo pokračoval. Na místě byl prohlášen za mrtvého. Policisté zbraň zajistili a dle jejich slov nebyl nikdo z nich zraněn. Incident se bude nadále vyšetřovat a proběhnou výslechy zúčastněných včetně policistů.

Několik hodin po incidentu se na místě střelby sešlo přes sto lidí. Demonstrující hlásali hesla proti systémovému rasismu. Protesty po incidentu v Kenoshi znovu nabírají na síle a bohužel se jeví, že je jen otázkou času, kdy se objeví další oběť a budou následovat další demonstrace.

Dle zpovídaného muže ze sousedství je nesmysl střílet na muže, co nemá zbraň ani v ruce. Naopak prezident Trump vyjádřil podporu bezpečnostním složkám. Incident pak přirovnal ke zpackané ráně v golfu.

Domů
Sdílet
Diskuse