Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2020 0:01
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

Zemřel režisér Jiří Menzel. Držitel Oscara za Ostře sledované vlaky

NEWS
Uložit Uložené

Legenda československého filmu zemřela ve věku 82 let.

Zemřel Jiří Menzel. Oscarovému režisérovi bylo 82 let. V neděli to oznámila jeho žena Olga na Facebooku. Legenda československého filmu měla v posledních letech zdravotní problémy. Před koncem roku 2017 byl v nemocnici kvůli infekci mozku a byl uveden i do umělého spánku.

„Včera večer doma v našich náručích tvoje tělo opustilo náš pozemský svět. Bylo nám velkou ctí, že jsme tě mohly doprovodit na tvojí poslední cestě,” napsala manželka Olga Menzelová na Facebook. „Děkuju za každý den, který jsem mohla být s tebou. Bylo to výjimečné. Děkuju i za ty těžké poslední tři roky. Stále jsi mi pomáhal. Svou statečností, chutí, neobyčejnou vůlí do života a humorem,” doplnila.

Jiří Menzel byl držitelem Oscara za snímek Ostře sledované vlaky. Adaptoval ale i další díla Bohumila Hrabala. Natočil filmy Skřivánci na niti, Postřižiny, Slavnosti sněženek nebo Obsluhoval jsem anglického krále. Poslední film, který režíroval, byl snímek Donšajni z roku 2013.

Domů
Sdílet
Diskuse