Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2020 7:58
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí přes 12 tisíc aktivních případů, včera covid-19 potvrdili u rekordních 1 447 lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V Česku padl další rekord.

Během pátku přibylo v České republice 1 447 nových případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Jedná se o vůbec největší denní přírůstek od počátku pandemie. Už několikátý den po sobě byla navíc překročena hranice 1 000 nových případů za 24 hodin.

Přesný počet testů za včerejšek zatím není známý, v předešlých dnech jich však bylo provedeno přes 15 000 tisíc denně. Celkově u nás bylo provedeno už přes milion laboratorních testů.

Doporučeno
Covid-19 cestoval z Kanady do Číny, odtud bych chtěla odškodnění, řekla kandidátka na libereckou hejtmanku v debatě ČT Covid-19 cestoval z Kanady do Číny, odtud bych chtěla odškodnění, řekla kandidátka na libereckou hejtmanku v debatě ČT 11. září 2020 10:54

Aktuálně je u nás podle webu ministerstva zdravotnictví 12 260 aktivních případů. Od vypuknutí epidemie se u nás dle dat ministerstva nakazilo celkem 33 860 lidí, z toho 21 150 nakažených nemoc překonalo a 450 osob v souvislosti s novým typem koronaviru zemřelo.

V posledních týdnech narostl i počet hospitalizovaných pacientů. Těch je v současnosti 264, z toho 65 se nachází ve vážném stavu. Hospitalizovaných je však stále méně, než tomu bylo na jaře.

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci je v Česku opět zavedena povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách. Mezi rizikové země nás zařadilo Dánsko a to stejné zvažuje provést i Slovensko. Nejrizikovějším místem je u nás z hlediska nákazy Prahy, kam některé země nedoporučují svým občanům cestovat.

Domů
Sdílet
Diskuse