Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2020 10:20
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Pokud nebudou lidé dodržovat opatření, přitvrdíme, uvedl Prymula

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví předstoupil před novináře na pravidelné pondělí tiskové konferenci po jednání vlády.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula nevyloučil na pondělní tiskové konferenci po jednání vlády možnost, že by se nově nastavená protikoronavirová opatření během nouzového stavu mohla zpřísnit. Hlavně v momentě, pokud by čísla nakažených při nynějších opatřeních neklesala. Na úplný lockdown, který je nyní vyhlášen například v Izraeli, to však údajně nevypadá.

Doporučeno
Papež František: Rasismus je virus, který zmutuje a ukrývá se mezi lidmi Papež František: Rasismus je virus, který zmutuje a ukrývá se mezi lidmi 5. října 2020 7:42

Od té doby, kdy Prymula nahradil ve funkci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, se snaží přicházet s plány, které by měly snižovat počty nakažených. V pondělí nicméně uvedl, že pokud by se nedařilo koronavirus potlačit, nebude se bát přísnějších opatření. Záleží prý hlavně na občanech. „Pokud 30 až 40 procent obyvatel země nebude respektovat současná opatření, pak budou muset být ta opatření tvrdší,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse