Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2020 18:28
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Mercedes-Benz chystá elektrickou ofenzívu. Elektromobily EQA, EQB, EQE či EQS klepou na dveře

Mercedes-Benz chystá elektrickou ofenzívu. Elektromobily EQA, EQB, EQE či EQS klepou na dveře
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/EQS-arrives-in-2021-and-is-the-first-model-built-on-the-new-electric-architecture-Six-new-models-from-EQ-Mercedes-Benz-confirms-expansion-of-the-electric-car-range.xhtml?oid=47699540&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=5" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Elektrická modelová řada EQ se v následujících letech rozroste až o 6 novinek.

Již delší dobu je veřejně známo, že prémiová automobilka ze Stuttgartu chystá v následujících letech rozšířit portfolio elektrických modelů o několik zcela nových zástupců. K dosavadnímu EQC a EQV se v následujícím období přidají nové elektrické verze třídy A a B (EQA a EQB) i zcela nové elektromobily (EQE, EQE SUV, EQS či EQS SUV). Je tedy zřejmé, že Mercedes-Benz ve velkém vsadí na elektrický pohon.

Esem v rukávu by mohla být elektrická vlajková loď EQS. Půjde o první model, který dostane očekávanou platformu EVA – vyvinutá bude výhradně pro elektromobily, což má zaručit větší vnitřní prostornost a zároveň možnost uschovat akumulátory pro dojezd přes 700 kilometrů (dle metodiky WLTP).

Ve výrobním závodu 56 v Sindelfingenu chce automobilka přizpůsobit produkci tak, aby mohla vyrábět několik různých modelů na jedné lince. V jednom z nejmodernějších automobilových závodů tak Mercedes-Benz zajistí výrobu elektrických novinek s platformou EVA a současně i výrobu konvenčních modelů (například nového S). Automobilka tím chce flexibilně reagovat na poptávku.

Zpět
Sdílet
Diskuse