Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 7:25
Čas čtení 0:55
Ondřej Jarůšek

Počet nově nakažených v Česku opět překročil 8 000, hospitalizováno je už přes 2 500 lidí s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

V České republice bylo v úterý identifikováno 8 325 případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. Jedná se o druhý největší denní přírůstek od začátku pandemie a je to podruhé, co počty nově nakažených přesáhly osm tisíc. Oproti pondělí se úterní hodnoty takřka zdvojnásobily. O nových statistikách informovalo ministerstvo zdravotnictví na svých webových stránkách.

Další nepříznivou zprávou je to, že v nemocnicích se už nachází více než 2 500 pacientů s covidem-19. Ve vážném stavu je 467 z nich. Právě zajištění dostatku nemocničních lůžek je podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly prioritou při boji s nemocí.

Přibylo i několik desítek obětí. Jen včera novému koronaviru u nás podlehlo 22 lidí, v pondělí jich bylo dokonce 55. Celkový počet zesnulých tak stoupl na 1 106.

Počet nově nakažených v Česku opět překročil 8 000
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví
Doporučeno
Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností 13. října 2020 20:03

V tuto chvíli je u nás potvrzeno 68 740 aktivních případů, což je přibližně o devět tisíc více, než kolik lidí se v Česku vyléčilo. Nejvíce zasaženým městem je aktuálně po přepočtu na 100 tisíc obyvatel Uherské Hradiště.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula včera večer vystoupil v televizi s mimořádným projevem, kde představil svou strategii v boji proti koronaviru. Tou je zajištění dostatku lůžek, plošné testování a zlepšení komunikace s veřejností. Zároveň se omluvil za to, že v létě netrval na přísnějších opatřeních, kterými se mohlo současnému stavu předejít.

Od dnešního dne začínají v Česku platit nové restrikce, zavírají se například restaurace, školy přechází na distanční výuku a je vyhlášen zákaz pití alkohol na veřejnosti. Celý přehled nových opatření si můžeš přečíst v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse