Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 12:20
Čas čtení 0:34
Tereza Šnajdrová

Česko je v počtu obětí koronaviru na 100 tisíc obyvatel na 7. místě ve světovém žebříčku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ač byla Česká republika v první vlně pandemie premiantem, nyní se v počtu obětí koronaviru na 100 tisíc obyvatel nachází na sedmé příčce.

Deník The New York Times na svém webu ve středu dopoledne zveřejnil žebříček zemí, které mají za uplynulý týden nejvyšší počet úmrtí v souvislosti s koronavirem na 100 tisíc obyvatel. Vzhledem k nekontrolovatelnému šíření viru a neschopnosti trasovat nakažené se Česká republika ocitla na sedmém místě a předběhla tak většinu zemí světa.

Doporučeno
Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností Roman Prymula: Jsem jen člověk, nejsem bezchybný. Prioritou je zajistit nemocniční lůžka a také zlepšit komunikaci s veřejností 13. října 2020 20:03

V současné chvíli je v Česku podle ministerstva zdravotnictví bezmála 69 000 aktivních případů, z toho 2 503 lidí muselo být hospitalizováno a jen za včerejší den nově přibylo 8 325 pozitivně testovaných. I přes neustálé přijímání nových opatření se situaci u nás nedaří dostat pod kontrolu a pokud křivka počtu nakažených neklesne, vláda bude muset přijít s celostátním lockdownem.

Domů
Sdílet
Diskuse