Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2020 18:38
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

Obrovské přírůstky nakažených pokračují: Za dnešek v Česku přibylo už skoro 7 000 případů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Během dnešního dne k večeru bylo v České republice identifikováno 6 814 případů nákazy novým typem koronaviru SARS-CoV-2. To je dosud největší denní nárůst do 18 hodin od začátku pandemie. Po půlnoci tak bude s nejvyšší pravděpodobností překročen celodenní rekord v počtu nakažených, který je nyní 11 104 případů.

Doporučeno
Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) 17. října 2020 11:38

Kromě počtu nakažených však výrazným tempem přibývá i počet obětí. Za včerejšek v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo podle dat ministerstva zdravotnictví 89 lidí, dnes 33. V tuto chvíli má Česko celkově rovných 1 600 obětí koronaviru. Dalších 634 osob je ve vážném stavu, přičemž celkový počet hospitalizovaných pacientů již překročil 4 000.

Navzdory přísným bezpečnostním opatřením se masivní přírůstky nakažených nedaří zmírnit, v pondělí proto ministr zdravotnictví oznámil povinnost nosit roušky i venku nebo v autě (neplatí, pokud člověk jede v autě sám nebo s rodinnými příslušníky). Další přísnější opatření by měla být zřejmě oznámena už zítra ráno.

Domů
Sdílet
Diskuse