Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 11:48
Čas čtení 1:30
Vojtěch Vanda

Česku chybí lékaři. Žádá o ně spojence, přestože na jaře své vlastní doktory na pomoc nevyslalo

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

I přesto by měli v nejbližší době dorazit do republiky vojenští lékaři ze Spojených států.

Je to paradox. Na jaře byla Česká republika jedním ze států, které zvlády první koronavirovou vlnu poměrně v pohodě. Možná i proto byla od nás žádána i pomoc z Itálie, která jí byla zasažena pořádně. Češi však na Apeninský poloostrov neodcestovali. Nyní se karta obrátila, a Česko je nejpostiženější zemí druhé vlny. A žádá spojence o pomoc.

Doporučeno
Češi vzali v předvečer lockdownu obchody útokem. Doprava u nákupních center kolabovala Češi vzali v předvečer lockdownu obchody útokem. Doprava u nákupních center kolabovala 22. října 2020 10:39

V březnu letošního roku Česko koronavirus zvládlo. Bylo jedním z prvních států, který zavedl roušky, přísná opatření, a v němž si občané vzájemně  pomáhali. Z čehož vyplynulo, že měl jedny z nejmenších ztrát na životech. Proto státu nemusela činit takový problém žádost o pomoc unijního spojence, Itálie, která byla zasažena nejvíce.

Domů
Sdílet
Diskuse