Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 19:53
Čas čtení 1:22
Viktor Kniš

Kotleba má koronavirus: Prý se určitě nakazil u soudu, kde ho odsoudili na 4 roky a 4 měsíce. Roušku tam měl pod nosem

NEWS
Uložit Uložené

Slovenský extremista Marian Kotleba má pozitivní výsledek testu na koronavirus.

Šéf extremistické ĽSNS Marian Kotleba má pozitivní test na koronavirus. Tvrdí, že se určitě nakazil na specializovaném trestním soudě, kde ho soudkyně Ružena Sabová uznala vinným a nepravomocně odsoudila na 4 roky a 4 měsíce do vězení. Marian Kotleba nosil u soudu roušku tak, že mu nezakrývala nos, ale jen ústa. 

„Určitě jsme se všichni nakazili na tom gestapáckém soudě v pondělí 12. října. Nikdo z nás před soudem nemocný nebyl. A po soudu advokáti, i kolegové poslanci, i já. Nadarmo jsem soudkyni říkal, že mi stoupá teplota,“ tvrdí šéf slovenské strany, jejíž členové dlouhodobě popírají závažnost pandemie. Poslanec Kotleba zároveň na Facebooku oznámil, že u soudu byl i s dalšími poslanci, kteří mají pozitivní výsledky a společně s dalšími se zúčastnili jednání parlamentu. 

„Protože po soudu jsem spolu s kolegy poslanci byl dva dny v parlamentu, tak teď, když mám pozitivní test, by měl jít celý parlament do desetidenní karantény. Půjde? Nebo jsme si zase na Slovensku rovní a rovnější? Lidé maximálně po šesti, ale 150 poslanců v parlamentu není problém. Fakt jsem zvědavý,“ uvedl lídr extremistů s tím, že o pozitivním výsledku již informoval i předsedu slovenského parlamentu Borise Kollára.

Doporučeno
Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace 23. října 2020 7:13

Konspirace šíří dlouhodobě

Marian Kotleba dlouhodobě šíří konspirace a hoaxy v souvislosti s koronavirem, onemocnění Covid-19 nazývá „projekt Covid“, čímž se snaží naznačit, že virus mohl někdo vytvořit úmyslně. 

Ve videu na sociální síti řekl i to, že „korona pravděpodobně existuje“ a virus „nevznikl přirozeně, protože byl uměle vytvořen“. WHO i odborníci dlouhodobě podobná vyjádření odmítají.

Poslanec obžalovaný z trestného činu projevování sympatií k hnutím směřujícím k potlačování základních práv a svobod tvrdil, že v očkovacích vakcínách budou čipy a také rozšiřoval nepravdu, že nošením rouška lidé vdechují vlastní údajně nebezpečné CO2, což rovněž není pravda a tuto konspiraci opakovaně vyvrátili odborníci . 

Vedoucí Katedry genetiky na Přírodovědecké fakulty UK Ľubomír Tomáška, pro Denník N řekl, že fámy o umělém původu viru jsou jen konspirační teorie. Otravu CO2 popřel pro BBC odborník na infekční choroby Keith Neal z univerzity v Nottinghamu. Popsal to na příkladu lékařů, kteří celé dny nosí ještě kvalitnější a méně propustné roušky, které jim nikdy neublížily.

Domů
Sdílet
Diskuse