Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2020 8:03
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

Česko má téměř 145 tisíc nakažených, v pátek přibylo více než 15 tisíc nových případů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Přírůstky nově nakažených stále dosahují závratných hodnost. V pátek bylo onemocnění covid-19 v Česku potvrzeno u 15 252 osob, což je nejvíce za celou dobu epidemie. Aktuálně tak ministerstvo zdravotnictví hlásí 144 701 aktivních případů. Celkově se u nás nakazilo necelých 240 tisíc lidí, z toho 91 tisíc se již vylíčilo.

Česko má téměř 145 tisíc nakažených, v pátek přibylo více než 15 tisíc nových případů
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

V poslední době však stoupá také počet provedených testů, například tento týden od úterý do čtvrtka se každý den provedlo přes 40 tisíc laboratorních testů.

Rychlým tempem nicméně narůstá i počet hospitalizovaných pacientů. Těch je v tuto chvíli již přes 5 tisíc, z toho 751 osob je ve vážném stavu. Celkem u nás v souvislosti s novým typem koronaviru zemřelo 1 971 lidí, jen během tohoto týdne přitom přibylo skoro 500 obětí.

Doporučeno
Babiš: Zeman přijme nového ministra zdravotnictví v úterý, ve čtvrtek by mohl být jmenován do funkce Babiš: Zeman přijme nového ministra zdravotnictví v úterý, ve čtvrtek by mohl být jmenován do funkce 23. října 2020 18:14

Ve všech krajích České republiky se už koroavirus šíří komunitně. Ještě minulý týden mělo pět krajů na semaforu pohotovosti oranžovou barvu, teď už je celé Česko červené

Domů
Sdílet
Diskuse