Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2020 18:21
Čas čtení 0:48
Dominik Vetrák

Spider-Man: Miles Morales se načte na PS5 za 2 sekundy. Zobrazení her bude na nových konzolích šíleně rychlé

TECH
Uložit Uložené

Uniklé záběry z menu hry svědčí o velkém posunu při hraní na PlayStationu 5.

Na Redditu se objevil GIF zachycující menu PS5. Jeho autor spustil menu hry Spider-Man: Miles Morales, které se načetlo za neuvěřitelných 9 sekund. Následně se ponořil do hry, která se z menu načetla za 2 sekundy. Těmto číslům se věří jen těžko. Spider-Man na PS4 se z menu do hry načetl za nějakých 30 sekund, takže rozdíly jsou opravdu extrémní.

 Zřejmě se můžeme rozloučit i s načítáním během hraní 

Takto rychlé načítání je možné díky SSD (Solid State Drive), které nahradilo HDD (Hard Disk Drive). Zastaralé úložné prostory nedokázaly načítat data tak rychle, a proto se SSD v next-gen konzolích považuje za snad nejdůležitější hardwarový upgrade.
 
PS5 bude načítat údaje stonásobně rychleji než PS4. Nejnovější konzole načte 2 GB dat z SSD disku za O,27 sekundy, zatímco PS4 dokáže načíst 1 GB dat pouze za 10 sekund. Rychlé zobrazování povolí tvůrcům vymýšlet design her o něco jinak, ale pouze v případě, že vyjdou exkluzivně na nové konzole, a ne na PS4/Xbox One.

Doporučeno
Nechceme se napakovat, chceme dceru podpořit v hudebním snu, říká otec osmileté raperky Lil ASH (Rozhovor) Nechceme se napakovat, chceme dceru podpořit v hudebním snu, říká otec osmileté raperky Lil ASH (Rozhovor) 1. listopadu 2020 15:30


Načítání jednotlivých her se v budoucnu ještě může zrychlit. Důkazem je Astro's Playroom, 4-5hodinová hra nainstalovaná na každém PlayStationu 5. Její tvůrci z týmu Asobi (Japan Studio) dokázali zkrátit načítací časy o několik sekund díky obyčejnému updatu. Ohromné ​​zkrácení a extra rychlé načítací časy si můžeš prohlédnout v gifu zde.

Domů
Sdílet
Diskuse