Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2020 12:42
Čas čtení 1:03
Ondřej Jarůšek

Roman Prymula: Méně než 1 000 nakažených denně bude v polovině prosince

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Bývalý minnistr zdravotnictví se vyjádřil na téma probíhající pandemie koronaviru.

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula se domnívá, že při zachování současných bezpečnostních opatření by případy nově nakažených mohly v Česku klesnout pod tisíc asi v polovině příštího měsíce. Uvedl to dnes v diskusním pořadu televize Prima.

„Pokud si to prostým okem nahlédneme a spočítáme, tak pokud by vydržela síla opatření, která máme, tak v podstatě jsme schopni říci, že pod tisíc případů se dostaneme někdy kolem 14. prosince,“ řekl Prymula.

Zdroj: Úřad vlády ČR

V posledních dnech lze v Česku pozorovat postupný pokles nově nakažených. Například v sobotu bylo onemocnění covid-19 potvrzeno „jen“ u 4 199 lidí,  což je asi o 3 500 případů méně, než tomu bylo ve stejný den minulý týden.

Současný ministr zdravotnictví Jan Blatný, který ve funkci nahradil Prymulu, se však pomalu chystá přísná nařízení postupně zmírňovat. První rozvolnění by mohlo přijít v pondělí 23. listopadu, kdy se kromě návratu některých žáků do škol může například také upravit čas zákazu nočního vycházení. Přehled možných změn jsme popsali v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse