Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2020 17:24
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

Tato pravidla se rozvolní od pondělí

NEWS
Uložit Uložené

Přecházíme na čtvrtou úroveň systému PES.

Od pondělí se změní opatření proti šíření nemoci Covid-19. Díky snížení rizikového stupně v systému PES se rozhodla vláda schválit snížení přijatých restrikcí na úroveň čtyři. Nově tak od pondělí 23. listopadu budou mít obchody možnost otevírací doby až do 23. hodiny a na stejný čas bude také nově posunut zákaz vycházení. Lidé se budou moci scházet nově v šesti osobách namísto dosavadních dvou.

Od pondělí bude také možné konat teoretické i praktické závěrečné testy autoškol. Výuka bude umožněna nejdříve o týden později. Podle ministra zdravotnictví Blatného bude možný prodej vánočních stromků, kaprů a ozdob. O vánočních trzích se bude rozhodovat příští týden.

Doporučeno
Lidí na ulici přibývá, uvádí zakladatelka Přestupky, která pomáhá lidem bez domova. Pomoz jí i ty nákupem věcí slavných osobností Lidí na ulici přibývá, uvádí zakladatelka Přestupky, která pomáhá lidem bez domova. Pomoz jí i ty nákupem věcí slavných osobností 20. listopadu 2020 15:33

Otevřou se i prodejny se střelivem. Podle Blatného totiž i v Česku hrozí mor prasat a myslivci potřebují na regulování chovů střelivo. Proto jim byla udělena výjimka. Umožněn bude také provoz knihoven, ale v omezeném režimu. Bude možné si literaturu půjčovat přes okénko.

Domů
Sdílet
Diskuse