Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 15:17
Čas čtení 1:03
Adam Smeták

Stát bude chtít vrátit dotaci 100 milionů od Agrofertu, připustil Havlíček

NEWS EVROPSKÁ KOMISE
Uložit Uložené

K vrácení peněz do státní rozpočtu by mělo dojít poté, co Evropská komise ve svém auditu uznala dotaci na linku na toastový chléb jako neoprávněnou. Stát se možná odvolá.

Pokud se ukáže být evropská dotace 100 milionů korun na stavbu linky na výrobu toastového chleba v pekárně společnosti Penam z holdingu Agrofert neoprávněná, vláda bude požadovat její vrácení. V neděli to v pořadu ČT Otázky Václava Moravce to uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

Už v úterý přišel server iROZHLAS.cz s informací, že Evropská komise s konečnou platností odmítla dotaci proplatit. Podle komisařů nebyl projekt inovativní. Společnost Penam, která dotaci dostala od českého státu, patří od roku 2004 do Agrofertu. Jejím majitelem byl současný premiér Andrej Babiš (ANO), který ji později během politické kariéry vložil do svěřenských fondů.

Doporučeno
Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3 Blatný: Je extrémně nepravděpodobné, že bychom do konce roku přešli do nižšího stupně než 3 29. listopadu 2020 11:03
Domů
Sdílet
Diskuse