Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2020 12:45
Čas čtení 1:11
Adam Smeták

Zlevní menstruační potřeby? Ministerstvo financí chce u vložek, tamponů či kalíšků snížit DPH z 21 % na 10 %

NEWS MENSTRUACE
Uložit Uložené

Pravděpodobně se jedná o reakci na skotskou legislativu, díky níž budou mít všechny tamní ženy menstruační potřeby zdarma.

Dámské vložky, tampony, kalíšky a další menstruační pomůcky budou spadat do nejnižší sazby DPH. Ministerstvo financí navrhne u těchto produktů snížit DPH z 21 % na 10 %. Učiní tak prostřednictvím pozměňovacího návrhu k novele zákona DPH, kterou momentálně projednává Poslanecká sněmovna. Menstruační potřeby by se tak do nejnižší sazby DPH měly přesunout někdy na jaře

S největší pravděpodobností se jedná o reakci na skotskou legislativu, díky níž budou mít všechny tamní ženy menstruační potřeby zdarma. Tato myšlenka se zalíbila českému premiérovi Andreji Babišovi, který vyzval na Twitteru ministryni financí Alenu Schillerovou, aby se v tomto ohledu pokusila najít řešení, přičemž hovořil zřejmě pouze o příjmově nejslabších.

Doporučeno
Budou i v Česku menstruační potřeby zdarma? Babiš požádal Schillerovou, aby našla řešení Budou i v Česku menstruační potřeby zdarma? Babiš požádal Schillerovou, aby našla řešení 25. listopadu 2020 15:15
Domů
Sdílet
Diskuse