Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2020 15:10
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

iDnes.cz za předplatné nabízí přednostní operace v Babišových klinikách, podle právníka je to nelegální

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Takový balíček je nelegální, přednostní zacházení za úplatu je v českém veřejném zdravotnictví zakázáno.

S morálně nepříliš lákavou nabídkou přišel server iDnes.cz, který svým předplatitelům prémiového obsahu nabízí přednostní zacházení ve zdravotnických klinikách, jež spadají do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše.

Ti, kteří si za předplatné na portálu iDnes.cz z mediálního domu Mafra zaplatí, se mohou dostat na operaci nebo na vyšetření o několik měsíců dříve než ostatní pacienti. O kauze informoval Deník N, který zároveň prostřednictvím rozhovoru s právníkem Ondřejem Dostálem uvedl, že toto chování je nelegální.

Doporučeno
Zajímá tě, kolik trestných činů se stalo ve tvé obci? Policie zveřejnila mapu kriminality Zajímá tě, kolik trestných činů se stalo ve tvé obci? Policie zveřejnila mapu kriminality 1. prosince 2020 12:01

Přednostní objednání si můžete zajistit na magnetickou rezonanci, onkogynekologickou prevenci, kterou by měly pravidelně podstupovat všechny ženy, a zejména na ortopedické operace velkých kloubů, například kyčlí nebo kolen. Možná víte, že čekání na takovou operaci může trvat i několik měsíců až rok. Díky iDnes Premium Zdraví se operace po prvotní konzultaci dočkáte nejpozději do dvou měsíců,“ stojí na webu iDnes.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse