Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
9. prosince 2020 v 20:06
Čas čtení 0:25
Adam Smeták

Poslanci prodloužili nouzový stav do 23. prosince

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vládní návrh žádající prodloužení o 30 dní neprošel.

Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas s prodloužením nouzového stavu do 23. prosince. Pro bylo 53 poslanců, proti bylo 36 zákonodárců. Vláda původně žádala prodloužení o 30 dní oproti původnímu termínu, tedy do 11. ledna. Sněmovnou prošel návrh KSČM.

„Ti, co nechtějí prodloužit nouzový stav, chtějí jen chaos,“ pronesl před hlasováním premiér Babiš. „Chceme znát vývoj a z porovnání udělat nový závěr,“ prohlásil k termínu 23. prosince Vojtěch Filip (KSČM), jehož strana má na svědomí vítězný návrh.

Doporučeno
Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná 9. prosince 2020 v 17:30

Opozice nechtěla nouzový stav prodlužovat vůbec. „Vláda si nezaslouží ani den nouzového stavu navíc,“ prohlásila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Vláda nicméně argumentovala, že nouzový stav je nutné prodloužit, neboť by bez něj přestala platit většina koronavirových opatření. Důsledkem by bylo zhoršení epidemiologické situace.

Domů
Sdílet
Diskuse