Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2020 8:07
Čas čtení 1:09
Ondřej Jarůšek

Vláda chce prodloužit nouzový stav o dalších 30 dní. Zákaz nočního vycházení bude i na Silvestra

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

„Situace není dobrá,“ řekl Babiš.

Vláda se bude snažit prosadit prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní. Aktuálně stav nouze platí do 23. prosince. V případě, že Sněmovna prodloužení schválí by nouzový stav trval až do 22 ledna. Právě na nouzový stav je vázána celá řada opatření, která v zemi v současnosti platí.

Od zítřka, kdy Česko přejde do 4. stupně systému PES, se zpřísňují pravidla. Zakzuje se například noční vycházejí a zavírají se restaurace. „Pro úroveň 4 a 5 se bez nouzového stavu v žádném případě neobejdeme,“ řekl dnes ráno na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný.

Doporučeno
Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) Do druhé řady se rozhodně nepřihlásím. Už nemám důvod, říká František ze Svatby na první pohled (Rozhovor) 16. prosince 2020 21:40

„V těch ostatních úrovních rizika budou poslanci informováni o tom, jaké rozdíly by znamenalo mít a nemít nouzový stav,“ dodal. Blatný také zmínil, že přestože by lidé měli domovy opouštět jen v nezbytných případech, nakupování ve všech obchodech jim bude umožněno bez omezení. Nakupovat se bude moci i na Štědrý den dopoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse