Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. prosince 2020 18:28
Čas čtení 0:37
Daniel Mikolášik

Na zamrzlém plese v Tatrách se turisté svlékali a fotografovali. Na tenkém ledě se bavili navzdory zákazu

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Nezodpovědní turisté v polské části Tatranského národního parku porušovali zákaz jen kvůli tomu, aby si udělali pěknou fotku na ledě.

Největší pleso ve Vysokých Tatrách s názvem Mořské oko, které leží na polské straně Tater pod štítem Rysy, zmrzlo, čehož během víkendu okamžitě využily desítky nezodpovědných turistů. Na zamrzlé ploše v polské části Tatranského národního parku se bavili i navzdory zákazu.

Doporučeno
Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES Zákaz vycházení od 21. hodiny, zavřené bary, restaurace i služby. Jak by se změnil život v Česku v 5. stupni PES 22. prosince 2020 21:16

Jak informuje polský web Gazeta.pl, ledová pokrývka na hladině plesa měla tloušťku jen kolem 5 až 6 centimetrů. Většina turistů porušovala zákaz vstupu na ledovou plochu jen kvůli tomu, aby si udělali pěknou fotku. Někteří z nich se údajně dokonce svlékali.

Ewa Holekova-Krzysztofová, mluvčí Tatranského národního parku, připomněla, že zákaz platí stále a aby turisté neriskovali své zdraví, protože tenký led se může kdykoliv prolomit. Po povrchu jezera podle jejích slov nevede žádná oficiálně označená trasa. „Turisté vstupují na plochu jezera na vlastní riziko,“ uvedla.

Fotografii s turisty sdílela na Facebooku i stránka Aktuální sytuacja w Tatrach, která v příspěvku píše, že se tato situace opakuje každoročně a apeluje na lidi, aby byli rozumní a předcházeli tragédiím.

Domů
Sdílet
Diskuse