Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
28. prosince 2020 8:35
Čas čtení 0:31
Adam Smeták

Zemřel Ladislav Mrkvička. Herec z Atentátu, Dobré vody či 30 případů majora Zemana

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Bylo mu 81 let.

V 81 letech zemřel v neděli český herec Ladislav Mrkvička. V pondělí ráno to uvedlo Národní divadlo, kde Mrkvička dlouhé roky působil. Podle sdělení divadla bylo jeho úmrtí náhlé. Herec byl známý nejen z divadelních prken, ale také ze svých televizních či filmových rolí a dabingu. Naposledy si loni zahrál ve filmu Staříci roli protikomunistického odbojáře. Za svůj výkon ve vedlejší roli dostal Českého lva.

Ladislav Mrkvička se narodil 2. února 1939 v Praze a po studiích na DAMU hrál v několika divadlech v Ostravě, Hradci Králové a Praze. Usadil se až roku 1977 v Divadle Na zábradlí, kde působil do roku 1990. Následně až do roku 2016 figuroval jako herec v Národním divadle.

Hrál například ve filmech Romeo, Julie a tma, Hotel pro cizince, ...a pozdravuji vlaštovky, Hiroshi, Staříci, v seriálech Panoptikum města pražského, Dobrodružství kriminalistiky nebo Chaloupka na vršku.

Doporučeno
10 nejočekávanějších seriálů roku 2021 10 nejočekávanějších seriálů roku 2021 23. prosince 2020 12:13
Domů
Sdílet
Diskuse