Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2020 16:23
Čas čtení 0:46
Tereza Šnajdrová

Zemětřesení, které zasáhlo Chorvatsko pocítili i lidé v Česku. Zaznamenal jsi ho i ty?

NEWS ČESKO CHORVATSKO RAKOUSKO SLOVENSKO
Uložit Uložené

Jen před pár hodinami zasáhlo Chorvatsko nejničivější zemětřesení za posledních deset let.

Mimořádně ničivé zemětřesení se silou 6,3 stupně zasáhlo jen pár minut po 12. hodině Chorvatsko. Záchvěvy byly cítit také ve Slovinsku, Rakousku, na Slovensku a podle pražských hasičů se projevily i v Řepích. Pokud jsi i ty zaznamenal otřesy, můžeš o tom dát vědět Geofyzikálnímu ústavu Akademie věd ČR v makroseismickém dotazníku.

Doporučeno
Foto a video: Silné zemětřesení ničilo v Chorvatsku budovy Foto a video: Silné zemětřesení ničilo v Chorvatsku budovy 29. prosince 2020 13:24

Zasahovali jsme v Řepích. Obyvatelé pocítili chvění budovy. Po průzkumu a konzultaci s ředitelem Geofyzikálního ústavu AV ČR došlo před hodinou k velmi silnému zemětřesení v Chorvatsku, jeho sílu mohli pocítit i obyvatelé ČR. Zemětřesení nemohlo mít vliv na statiku budov v ČR,“ stojí na Twitteru pražských hasičů.

Jestli si i ty pocítil záchvěvy, můžeš se o svoji zkušenost podělit s Geofyzikálním ústavem Akademie věd ČR, čímž mu pomůžeš získat cenné údaje ke studiu seismicity České republiky. I sebemenší zpráva má svůj význam pro další práci tohoto ústavu, který zajímá také pozorování jiných osob, negativní hlášení i zprávy o dřívějších otřesech.

Domů
Sdílet
Diskuse