Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2021 14:57
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Demonstranti v Praze zaplnili Staroměstské náměstí. Požadují otevření Česka

NEWS
Uložit Uložené

Na akci iniciativy Chcípl PES se sešlo asi 2 000 lidí.

V neděli odpoledne se na Staroměstském náměstí v Praze sešli demonstranti, aby podpořili plánovanou protestní akci iniciativy Chcípl PES. Ta od vlády požaduje rozvolnění protiepidemických pravidel a otevření Česka, které již několik týdnů svírá takzvaný lockdown. Dle odhadů policie se na místě sešly přibližně dva tisíce lidí

Video z protestní akce na svém Twitteru sdílela Policie České republiky, podle které shromáždění probíhá poklidně„Shromáždění je poklidné a nyní probíhají projevy. Podle našich odhadů je na místě asi dva tisíce lidí. Policisté již řešili několik podezření na nedodržování vládních nařízení. Svolavatel bude oznámen pro porušení vládních nařízení, protože byl překročen povolený počet účastníků,“ píší policisté.

Řada účastníků si s sebou na akci přinesla české vlajky. Ozývají se také hesla jako „Stop covid tyranii” nebo „Nejsme ovce".

Akci podporuje například zpěvák Daniel Landa a mezi řečníky se mimo jiné objevil i herec Michal Suchánek. „Pořád si říkáme ,nějak to musíme přežít, nějak to musíme přežít’, ale já už nechci přežívat, já chci žít,” řekl podle serveru Novinky.

Na akci vystoupil i bývalý prezident Václav Klaus, který řekl, že očkovat se proti koronaviru nenechá. Žádná zázračná vakcína podle něj neexistuje. 

Domů
Sdílet
Diskuse