Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2021 7:23
Čas čtení 0:37
Miriam Rumanková

Covid-19 mají i gorily. Nákazu u nich odhalili v kalifornské ZOO poté, co začaly kašlat

NEWS
Uložit Uložené

Koronavirus se objevil už i u psů a koček. I přesto však neexistuje žádný důvod se ze strachu z nákazy zbavovat domácích zvířat.

Poté, co dvě gorily z kalifornské zoo začaly kašlat, ošetřovatelé testovali vzorky z jejich výkalů. Výsledky u zvířat potvrdily přítomnost nového koronaviru. Gorily tak zatím drží ve společné karanténě. Informuje o tom portál ABC News.

I když onemocnění covid-19 zoologická zahrada v kalifornském městě San Diego zatím potvrdila jen u dvou jedinců, nevyloučili, že nakažení mohou být i ostatní členové skupiny. „Kromě ucpaných nozder a kašlání se gorilám daří dobře,“ řekla ředitelka zoo Lisa Peterson.

Doporučeno
V roce 2021 můžeme zapomenout na kolektivní imunitu proti Covidu-19, varuje WHO. Roušky jen tak neodložíme V roce 2021 můžeme zapomenout na kolektivní imunitu proti Covidu-19, varuje WHO. Roušky jen tak neodložíme 13. ledna 2021 9:26

Nejde o první případ, kdy onemocněním covid-19 trpí zvíře

Koronavirus se objevil už i u psů a koček. I přesto však neexistuje žádný důvod se ze strachu z nákazy zbavovat domácích zvířat.

Velkou pozornost vzbudila kočka z Belgie, která měla problémy s dýcháním, zvracela a dokonce měla průjem. Šlo o podobné příznaky, které mají lidé nakažení koronavirem. I když veterinář potvrdil přítomnost onemocnění covid-19, v jejím případě nedošlo k objasnění, zda příznaky nebyly způsobené i jiným onemocněním.

V karanténě bez příznaků byla i kočka z Hongkongu.

Domů
Sdílet
Diskuse