Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2021 7:54
Čas čtení 1:03
Martin Mičuda

V rámci plánované modelové ofenzívy se vrátí slavný Renault 5. Jako atraktivní elektromobil

V rámci plánované modelové ofenzívy se vrátí slavný Renault 5. Jako atraktivní elektromobil
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://en.media.groupe.renault.com/news/renaults-nouvelle-vague-670d-989c5.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">renault.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Renault představil své plány na následující roky.

Francouzská automobilka nás na uplynulé konferenci ohledně svého budoucího směřování velmi příjemně překvapila. Nejenže víme, co plánují značky Renault, Dacia či Alpine (včetně nového monopostu F1), ale i to, že Francouzi se chystají oživit slavné modely. Prvním z nich je kultovní Renault 5, který nám už stihla automobilka na prezentaci ukázat v koncepční podobě.

Prototyp už na první pohled navazuje na ikonické tvary malého městského vozidla. Jak uvedl ředitel designu Renault Gilles Vidal, novodobé ztvárnění pětky ztělesňuje modernost a zároveň vychází z dědictví značky. I když jde jen o studii, její venkovní design se mimořádně podařil a velmi efektně kombinuje tradiční detaily s moderními prvky.

Renault 5,
Zdroj: https://en.media.groupe.renault.com/news/renaults-nouvelle-vague-670d-989c5.html

Světla na obou koncích zastupuje výhradně LEDková technologie s efektní grafikou. Do oka padnou vystupující blatníky, zatímco velmi čistý a uhlazený design potvrzují i ​​skryté kliky zadního páru dveří. Nápis Renault se pravděpodobně do sériové podoby nepřenese, zato francouzská vlajka na zpětných zrcátkách by zůstat mohla. Novodobá pětka vznikne výlučně v čistě elektrické verzi. Určená má být pro masy.

Domů
Sdílet
Diskuse